Julen nærmer seg. Dette er noe av det styret har jobbet med i høst. 

 

Vannforsyning inn til blokka
Det ene røret  med vann inn til Sentrumshuset (det er to totalt) ble avstengt for fem år siden pga lekkasje. Dette røret ligger 3 meter under garasjegulvet. I høst har Tyreng lagt nytt rør i taket i garasjen.  Vannforsyningen er derfor sikrere og vanntrykket skal ha blitt bedre.
Samtidig er brannslangeskapene i garasjen skiftet ut.

 

Parkeringssituasjon i sameiet

Styret har vært i kontakt med kommunen om denne saken, da vi ser at det er kapasitet til å parkere nedenfor Sentrumshuset. Men problemet er at denne veien ligger i en parkering forbudt sone. Denne sonen ble opprettet for lenge siden av veimyndighetene, antagelig i samarbeid med sameiet og kommunen for å skape et ”bilfritt lokalsamfunn”. Det er flere slike soner rundt om på Nesodden.

 

Imidlertid skal nå kommunen ha møte med veimyndighetene om disse sonene med den hensikt å få dem fjernet. Det kan ta litt tid, men det er nå håp om at det skal bli mulig å parkere langs veien nedenfor Sentrumshuset. Med litt fyllmasse burde det være mulig å parkere 15 – 20 biler her.

 

Å parkere i svingen ved utkjørsel fra garasjen er uansett forbudt. Dette skaper også en trafikkfarlig situasjon.

 

Rør og fukt
Styret har jobbet videre med denne problemstillingen, jfr årsmøtevedtaket våren 2018. Det viser seg at kostnadene blir noe høyere enn først antatt, og saken må derfor opp på årsmøtet våren 2019.

 

Arbeidet går ut på anbud nå like etter Jul, med evt. oppstart tidligst våren 2020.
På årsmøtet legges det fram anbudspriser og mer informasjon om gjennomføring.

 

Betongrehabilitering fase 4
Fase 4 er siste fase og omfatter vestsiden av blokken.
Styret har i høst gjennomført en tilstandsvurdering, og fått bekreftet at fase 4 kan utsettes, da tilstanden er bra og en utsettelse ikke vil føre til ekstra kostnader. Ny befaring og tilstandsvurdering anbefales om 4 år.

 

EL – bil – ladning
På årsmøtet ble det vedtatt at styret skulle jobbe med og installere ladestasjoner i garasjen. Vi har jobbet med dette i høst.
EL – anlegget til sentrumshuset kan maksimalt tåle ladning av 12 biler. Hvis alle disse er Teslaer så er anlegget for spinkelt. Anlegget forutsetter altså at flertallet av bilene ikke er de mest krevende. Full – lading om vinteren er heller ikke mulig.

 

Styret synes det er urimelig at kun 12 av 72 garasjeplasseiere skal få muligheten til å lade EL – bil. Det blir da de 12 første som melder seg.
Vi jobber derfor med å utrede en oppgradering av EL – anlegget, inkludert ny hovedkabel inn til garasjen. Dette vil muliggjøre ladning av flere titalls EL – biler.


Nytt forslag om ny hovedkabel inn til sentrumshuset,  oppgradering av EL – anlegget i sentrumshuset, samt bygging av ladestasjoner for flere ti – talls biler vil bli lagt frem på årsmøtet i April.

 

Tilsyn med enheter og eføy

Styret har i høst gjennomført utvendig visuell kontroll av alle rekkehus mht maling og kledning. I følge vedtektenes punkt 5 er den enkelte beboer ansvarlig for maling og kledning. Dårlig vedlikeholdte enheter vil i løpet av vinteren få brev om at maling/utskifting av kledning må gjennomføres.
Samtidig minner vi om at all eføy som henger på rekkehus/blokk må fjernes, jfr sommerbrev 2018.

 

Ny vedtekt
1.1.19 blir de delene av vedtekten som er i strid med eierseksjonsloven ugyldige.
Det er noen få unntak her, blant annet vedlikeholdsansvaret som beskrevet i punkt 5 (som ble endret på ekstraordinært årsmøte 2018).

Styret jobber dermed med å tilpasse vedtekten til den nye eierseksjonsloven.

Nytt forslag til vedtekt legges frem på årsmøtet i April 2019.

Den nye vedtekten kan altså ikke avvike fra eierseksjonsloven. Unntak som sagt på noen få punkter, blant annet vedlikehold.

 

HMS – arbeid

Styret viser til sjekklister for HMS – arbeid som ligger på hjemmesiden: www.oksval3.no. Vi anbefaler alle å lese gjennom og gjøre det som står på sjekklistene.
Brannsikringstiltak er spesielt viktige.

 

Håndverkere
Styret har inngått en service – avtale med elektriker Brorson. En del av denne avtalen innebærer at alle beboere får 10% rabatt på tjenester utført at elektriker Brorson.

Det vises ellers til hjemmesiden der vi har lagt ut en liste over håndverkere som styret og beboerne har hatt gode erfaringer med.

 

Husleieøkning

Styret har vedtatt en 10% økning i felleskostnadene til drift fra 1.1.19. Bakgrunnen for dette er den generelle prisstigning, samt at felleskostnadene ikke har økt på flere år. Prosjektet med rør og fukt som er planlagt i 2020 vil også være kostnadskrevende og taler for en økning i felleskostnader.

Beboere i Sentrumshuset har i tillegg fått en økning på strøm, ref varsel i brev fra USBL. Dette skyldes i hovedsak for lite innkrevd via husleien på strøm og økte strømpriser.



Husk å følg med på informasjon på oksval3.no og vår facebookside.

 

STYRET ØNSKER ALLE GOD JUL OG GODT NYTT ÅR!